Копчена рибка буде дуже смачною, якщо її приготувати власноручно. Для цього вам знадобляться деякі речі і певні знання.

Готувати морепродукти можна гарячим і холодним методами. У першому випадку йдеться про швидкий спосіб. У другому варіанті використовуються ті ж предмети, але обкурювання займає декілька днів. Сам процес задимлення при цьому проходить на видаленій відстані.

Етапи гарячого копчення

  1. Підготовчий. Зберіть гілки ялівцю, вільхи або фруктових дерев. В якості альтернативи скористайтеся вже готовим набором тріски для приготування. Рибку вимийте і, за бажанням, розпатрайте.
  2. Засіл. Посипте сіллю мешканців водних глибин. Почекайте декілька годин до появи розсолу. Після цього вимийте і підвісьте, щоб зайва вода скла.
  3. Копчення. Готові тушки змастіть рослинною олією і викладіть на певній відстані один від одного на коптильний агрегат. Нагріті деревні стружки випустять білий дим, який обволікатиме рибу і надаватиме їй неповторний аромат і смак.

За допомогою чого готувати?

У розділі представлені спеціальні контейнери для копчення. З їх допомогою легко готувати блюда грилі. Конструкції припускають наповнення трісками, після чого необхідно поставити їх на грати.

Завдяки правильному дизайну деревина всередині не схильна до займання.

У магазині ви знайдете дерев'яні планки, на яких зручно коптити рибу або м'ясо. Під час жевріння дощечки виділятимуть приємний аромат, який залишиться на продуктах.

Тріска для копчення

Щоб спростити процес обкурювання їжі, скористайтеся набором тирси з різноманітними ароматами. У нас ви зможете вибрати різні запахи, які нададуть блюдам вишуканості.

Заходьте в розділ аксесуарів, придбавайте необхідний товар і насолоджуйтеся копчениною з деревними нотками.