Щоб приготувати смачний плов і наваристий суп, вам потрібний спеціальний посуд. Тільки у казані на відкритому повітрі можна приготувати воістину чудові блюда. Не дивно, що упродовж багатьох років люди не перестають створювати кулінарні шедеври за допомогою таких каструль.

Різновиди казанків

  1. Для використання в домашніх умовах. Такий чан має стійке дно. Як правило, виготовляється з чавуну. Призначений для готування на плиті. Також прекрасно пристосований до високих температур духовки. Плов в казані добре пропарюється, насичується спеціями і підливою.
  2. Для застосування на відкритому вогні. Такий підвид повинен мати невелику масу, щоб легко триматися на металевій конструкції над вогнищем. Алюмінієва складова дозволяє добре прогріватися. Це сприяє швидкому готуванню.

Незамінний посуд для мандрівників і туристів. Після тривалого походу ароматний суп буде саме те, що треба. Окрім їжі, в казані можна нагрівати воду для чаю і кави. Незначна вага дозволяє без зусиль переносити місткість, не відчуваючи дискомфорту. Виріб має дугоподібну ручку, призначену спеціально для підвішування до гачка треноги.

 

Що важливо знати при виборі виробу

  • Матеріал. Як вже було сказано вище, кращими варіантами є чавун і алюміній. Проте існують непогані моделі з нержавіючої сталі і міді. Купуйте ту річ, в якій вам комфортно готуватиме будинки або на природі.
  • Товщина стінок. Виріб вважається добротним, якщо його стінки щільні і порівняно широкі. Невеликі по розмірах стінки призначені для швидкого готування. Як правило, це алюмінієва конструкція, в якій варять їжу на свіжому повітрі.
  • Кришка. По-перше, вона має бути обов'язково. По-друге, зверніть увагу на щільність її прилягання до посуду. Якщо є проміжки, такий товар не гідний вашої уваги.
  • Дно. Кругла або овальна основа гарантує рівномірний розподіл тепла.
  • Покриття. Стінки і днище посуду повинні містити тонку плівку жиру. Для казанчиків це має велике значення. Приміром, алюмінієві екземпляри трохи окислюють продукти. Щоб уникнути неприємного присмаку після першого готування в новому чані не треба відтирати його верхній шар. З часом наліт стане дещо більше. А блюда матимуть запланований аромат і вкус.& nbsp;
  • Об'єм. Для великої компанії варто купувати місткості від 4 л. А для вузького кола близьких людей підійдуть середні і маленькі казанчики.

У нашому магазині ви легко відшукайте той екземпляр, який повністю відповідатиме вашим побажанням.