Обробні дошки

Топ продажівАкція!

Код: 101089
є в наявності
792 673 грн
В кошик
Топ продажівАкція!

Код: 27279
є в наявності
995 695 грн
В кошик
Топ продажівАкція!

Код: 114554
є в наявності
3 495 2 970 грн
В кошик
Топ продажів

Код: 83402
є в наявності
1 369 грн
В кошик
Топ продажів

Код: 180442
є в наявності
1 571 грн
В кошик
Топ продажів

Код: 180445
є в наявності
1 724 грн
В кошик
Топ продажів

Код: 173868
є в наявності
4 755 грн
В кошик
Топ продажів

Код: 134392
є в наявності
5 455 грн
В кошик
Топ продажів

Код: 134394
є в наявності
5 455 грн
В кошик
Топ продажів

Код: 142530
немає в наявності
Топ продажів

Код: 114549
немає в наявності
Топ продажів
Топ продажів
Топ продажів
Топ продажів

Код: 101088
немає в наявності
Топ продажів
Топ продажів
Топ продажів
Топ продажів
Топ продажів

Код: 138476
немає в наявності
Топ продажів

Код: 126454
немає в наявності
Топ продажів
Топ продажів
Топ продажів
Топ продажів

Важливий інструмент будь-якої господарки

На кухні раз у раз доводиться нарізувати, подрібнювати, шаткувати, обробляти і ін. Все це зазвичай роблять на обробній дошці. Здавалося б, можна купити в Києві обробну дошку за дешевою ціною, користуватися нею, так і ні питань. Проте якщо мислити більше дальновиднее, дошка може стати переносником бактерій, швидше затупить ніж, або зіпсувати смак блюда, яке ви готуєте.

Скільки треба обробних дощок на кухні?

Фахівці радять тримати на кухні щонайменше три обробні дошки: для нарізки хлібобулочних виробів; м'яса і риби; овочів, фруктів і зелені. В цьому випадку, смак ваших блюд завжди буде натуральним і не перебиватиме один одного. Поступаючи так ви уникнете казусів, коли сир несподівано для усіх почне виділяти запах оселедця.

З якого матеріалу вибрати обробну дошку?

Дерево

Традиційна дерев'яна обробна дошка вважається найбільш безпечною. Дошки для нарізки з м'яких порід дерева (сосна, липа) не призводять до швидкої втрати гостроти ножів, проте на їх поверхні легко залишаються порізи, в глибині яких можуть залишатися бактерії (із залишків їжі). В той же час тверді породи дерев (дуб, акація) залишають менше порізів на своїй поверхні, але швидше туплять ножі. Варто також подумати: які блюда ви любите і плануєте готувати? Відповідь дозволить швидше визначитися з вибором дошки для нарікання продуктів.

Пластик

Якщо ви цінуєте практичність і довговічність виробів, то ваш правильний варіант — це пластикова обробна дошка. Отже, пластик не розмокає, абсолютно нейтральний відносно запахів, легко миється, проте може накопичувати на поверхні порізи. Також важливо врахувати, що він досить нестійкий на кухонній поверхні. Тому, якщо ви хочете купити пластикову обробну дошку, беріть з рифленим покриттям і гумовою підкладкою.

Скло

Ще один універсальний матеріал для нарізних дощок. Небитке скло-прекрасна альтернатива звичному дереву і всюдисущому пластику. Проте знову: звертайте увагу на гумові підкладки, адже скло дуже добре пливе.