Процес відкривання консервної банки без спеціального інструменту частенько триває тривалий час, і перетворюється на справжні тортури. Деякі вважають за краще терти тару каменем або шматком бетону, а якщо вона не піддається, починають ударяти об тверду поверхню. Інші — штовхають в маленьку щілину викрутку, ложку або звичайний ніж, ризикуючи травмувати пальці. Проте самим кращим способом, як і раніше залишається можливість купити консервний ніж хорошої якості, і назавжди забути про неприємності в поході, пікніку або даче.& nbsp;
Механічний консервний ніж відрізняється складнішою конструкцією, ніж класичний ручний, але банка зазвичай відкривається за декілька секунд. Подібні прилади виготовляються з металу, а їх ручки для зручності покриваються пластиком або гумою. Вони мають компактний розмір і маленьку вагу, що дозволяє комфортно ними користуватися і звести до мінімуму вірогідність пораниться.& nbsp;